Най-големия кораб в света продължава да чупи рекорди


»

Видяна: 11354»Етикети: Maersk


Най-големия кораб в света продължава да чупи рекорди

 Начало на нова ера в логистиката и световната търговия беше отбелязана с влизането на най-големия кораб в света в  пристанище Ротердам, създавайки  местен рекорд на производителността.

 

 „ Maersk Mc-Kinney Moller”, първият от 20 кораба Клас Triple E, с капацитет от  18 000 TEU контейнера капацитет успешно достави  първият  си товар от Далечния Изток до  най-големото  и най-важно контейнерно  пристанищев Европа.

 

 С дължина от  400 метра и 59 метра ширинакорабът е най-големият плавателен съд на вода в момента, като достига 73 м височина (висок колкото 24-етажна сграда).

 

 APM Terminals Rotterdam постави нов рекорд по  производителностт  215 бруто хода на час,а  производителността на кран 37,1 брутни движи в час. Контейнерния терминал в Ротердам е оборудван с 13 Panamax STS крана, а в началото на следващата година се очаква да отвори врати, мащабният проект на пристанището - Maasvlakte II. Представен като най-високотехнологичния контейнерен терминал в света, Maasvlakte II, ще има осем дистанционно оправяеми крана, тип Panamax STS, както и годишен капацитет от 2,7 милиона контейнера , с възможност за разширяване до 4,5 милиона при пълното изграждане на проекта.

 

 Сегашният APM Terminals Ротердам е ​​един от най-големите контейнерни терминали в Европа, скапацитет от работа  с 2,5 милиона контейнера  през 2012 г., е  най-натоварените в  Европа, а понастоящем класиранна  12-място в  световен мащаб.

 

 

 

 

 "Maersk Mc-Kinney Moller", бе официално открит  на 17 юни, вDaewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME)  в Okpo, Южна Корея, и влезе в експлоатация на 15-и юли от корейското пристанище  Бусанпремина през редица пристанища сред който   Китай и Малайзия, за да се насочи към западна Европа.

 

 Другите 19  кораба от същият клас , предназначени за чартиране от  Далечния Изтоккъм  Европа, ще бъдат доставени през лятото на 2015 година. 


« Назад към всички новини

Добави в SvejoНай-четено