Най-скъпите пасажерски кораба на света

Видяна: 14663 Етикети: Norwegian Epic, Royal Caribbean

Най-скъпите пасажерски кораба на света

  В наши дни, конкуренцията в сферата на круизните плавания и забавления е голяма, като много от компаниите предлагат изключително голям лукс и разнообразие, ежедневно.  Има обаче една компания, която е далеч преди всички и тя е добре позната на всеки един, работещ или свързан с морската индустрия, Royal Caribbean International. Royal Caribbean International  е лидер в бранша и не само, че държи незменно  първите места, когато става дума за подобна класация, но и се цели на още по-високо, с корабите чието представяне предстои.  Но да се върнем, на класацията и на това какви суми големите, круизни компании заделят за да задоволят и най-капризния вкус на пазара.

 

  Allure of the Seas е най-скъпият круизен кораб в експлоатация. Това е последния  круизен кораб в класа Oasis , собственост на Royal Caribbean International. Стойността за която бива построен и пуснат на вода от финландската корабостроителница  STX на 29 октомври 2012, възлиза на цели  1,4 млрд.   

 

Allure of the Seas, разбира се държи и друго първо място, за  най-големият пътнически кораб някога построен , за сравнение  само около пет сантиметра  по-дълъг от следващият кораб и в двете класации  Oasis of the Seas.

 

 Allure of the Seas има капацитет от  6296 пасажера, а   2384 е броя на  членовете  на екипажа. Разполага с удоволствия  като например първият на борда Starbucks , 1 380 -местния театър и ледена пързалка .

 

   Oasis of the Seas  е вторият  кораб в класацията . Влиза  в експлоатация през декември 2009 година от същата корабостроителница както и първият, STX Europe в Турку, Финландия, на цена от около  1.24 млрд долара . Корабът предлага богата гама забавления, като например луксозни каюти , казина, мини голф игрища , нощни клубове , барове и шезлонги , басейн и спортна зона , тематични паркове . При пускането си в експлоатазия, след известни първоначални проблеми при изпитанията, поставя рекорд за най-голям капацитет на пасажери до този момент 6000.

 

   

 Norwegian Cruise Lines , отново американска компания въпреки името си, изразходва около 1,2 млрд. долара  за последния си круизен кораб  Norwegian Epic . Този кораб наистина представлява " Freestyle Cruising" концепция , въведена в компанията  . Побира 4100 пътници , и  1753 членове на  екипажа.  Корабът  предлага повече от 20 заведения за хранене, студио стаи за самостоятелно пътуващи и от световна класа забавления на живо , фитнес и спортни съоръжения, аква парк, басейни и хидромасажни вани .

 

  Корабът на четвъртата компания в класацията е отново презокеанска и това е Disney, със своят Disney Fantasy.  Корабът е построен в Германия в корабостроителниците Meyer Werft в Папенбург за около 940 млн долара.  Съоръженията на борда, както и цялата  част от концепцията на компанията е  грижа за семейните  пасажерски пътувания.  В 1250 каюти , разпределени в рамките на 14 палуби, в кораба могат да се настанят 4000 пътници и повече от 1450 членове на екипажа.

 

   Disney, е и на следващото място със своя Disney Dream, който се оценява на малко под  900 милиона . Круизният кораб е пуснат в експлоатация през 2011 г. и сега плава основно  до Бахамите . Той предлага настаняване на около  4000 гости и повече от 1 458 екипаж, в 1250 каюти . Интериора на кораба е с  поглед от началото на 20 -ти век, разполага с  първият увеселителен парк вода в морето.

 

   Британците от Cunard Line, със славния  Queen Mary 2 , водещ  трансатлантически пътнически кораб на компанията са на следващото място . Построен на цена от над  880 милиона долара  (£ 550 м ) , плава основно между Саутхемптън и Ню Йорк , след оттеглянето на другия флагман на Queen Elizabeth 2 през 2008 година.  Има капацитет от  2620 пътници и 1238 души  екипаж. Разполага с редица известни ресторанти,  зимна градина, барове , клубове и фитнес съоръжения.

 

  Norwegian Breakaway , пуснат на вода  през 2013 г., е един голям и по-иновативен круизен кораб, собственост на NCL . Построен по проект Breakaway от корабостроителницата Meyer Werft, в Германия се оценява на около  840 милиона долара . Капацитет от  4000 пътници и 1595 екипаж . Той разполага с първото в индустрията  открито пространство за релакс , фитнес център, мини голф, спортно игрище , аквапарк , басейни и хидромасажни вани . Изпълнява  седемдневни круизи до Бермуда , Карибите и Бахамските острови и Флорида, като домува в пристанището на Ню Йорк.

 

    Следващите няколко места се държат отново от кораби на компания Royal Caribbean и тяханта серия  Freedom, въведена през април 2008 с пускането на вода на Independence of the Seas, оценен на  828 милиона долара . Построен в същата корабостроителница, както именитите си събратя разполага с  15 палуби и капацитет от  4370 пътници и 1360 екипаж . Другите два кораба в същата серия са Liberty of the Seas и Freedom of the Seas, които са отново на стойност близка до споменатия по-горе.

Добави в SvejoНай-четено