Отдел Food and Beverage на круизен кораб

Видяна: 18017 Етикети: Chef, Cook

Отдел Food and Beverage на круизен кораб

 

Food and Beverage Manager

Food and Beverage Manager е отговоренза качеството на обслужване във всички части на круизния кораб, където се сервират храна и напитки. Той се занимава също и с изчисляване на цените и разходите.

 

Maitre d’ Hotel

Maitre d’ Hotel посреща клиентите, контролира персонала на ресторанта и гарантира, че са изпълнени най-добрите стандарти за качество на. Maitre d’ Hotel докладва на Food and Beverage Manager.

 

Executive Chef

Executive Chef е отговоренза цялостното функциониране на кухнята, включително и административните дейности. Наблюдава приготвянето на ястията и извършва контрол на качеството на всички храни, които се изнасят от кухнята.

 

Pastry Chef

Pastry Chefподготвясладкишите и десертите. На някои круизни кораби, PastryChef има персонал, който работи за него / нея. Той / тя също е отговорен за начина, по който се поднасят сладкишите и десертите на борда.

 

Chef de Partie

Chef de Partieподготвя гурме ястия и сосове,отговаря за начина, по който се подреждат ястията за бюфетите и в ресторантите.

 

Sous Chef

SousChef еотговорен за поддържане качеството на храните. Отговорностите включват приготвяне на храна и готвене, в тясно сътрудничество с Executive Chef.

 

First Cook

Отговаряза надзорана втория и третия готвач. Изпълнява задължениятавъзложениот главния готвач.

 

General/Second/Third Cook

Задълженията включват приготвяне на храна и готвене под надзора на First Cook или Chef.

 

 

 

 

Baker

Отговорностите на Baker на круизен кораб не се различават от тези на Baker на сушата.

 

Butcher

Рязане, смилане, подреждане на месо, оформяне и връзване на печено. Трябва да преглежда и да се запознава с начина на съхранение на месото при доставка.

 

Dishwasher

Отговорностите включват миене и подреждане на чинии и прибори за хранене.

 

Busboy

Подпомага сервитьорите при сервирането на ястията и напитките, почиства масите.

 

Restaurant/Dining Room Manager

Отговорностите включват наблюдаване и цялостно управление на трапезарията.

 

Dining Room Head Waiter

Подпомага Dining Room Manager при управлението на трапезарията.

 

Dining Room Wait Staff

Отговаря за сервирането и отсервирането на сектор от трапезарията, включващ 30 човека.

 

Café Wait Staff

Облужва пътниците в кафенетата на кораба.

 

Cocktail Waiter/Waitress

Сервира напитки и взема поръчки на коктейлните партита.

 

Bar Staff

Предлагат напитки на пътниците в салоните и на палубата. Те също така поддържат чистотата на салоните.

 

Bar Waiter/Waitress

Предлагат напитки на бара. Докладват на Bar Supervisor.

Добави в Svejo



Най-четено