Някои от най-големите пасажерски кораби в света

Видяна: 16069

 Някои от най-големите пасажерски кораби в света

1.  Allure of The Seas

 

Това е най-големият пасажерски кораб създаден някога. Собственост е на компанията Royal Caribbean International и е поръчан през 2006г. Освен своят гигантски размер, Allure of the Seas, разполага със зала за танци на палубата, театър с капацитет 1385 души, ледена пързалка, повече от 25 заведения за хранене и екипаж от над 2000 души.На борда на корабът може да пътуват и се забавляват 5408 пътника.

Allure of the Seasе висок 72 м и е дълъг 360 м.

Можете да се насладите на изискана вечеря, да се забавлявате докато гледате въздушни акробати или просто да се разхождате из градината, или търговския център на кораба, пиейки кафе на борда.

 

2.  Oasis of the Seas

 

Вторият по-големина пасажерски кораб е MS Oasis of the Seas. Той е само 50 мм по-къс от първият. Двата систър шипа са собственост на Royal Caribbean International.

С малко по-къса дължина , този кораб има същият обем като огромната си сестра.

MS Oasis притежава общо 16 палуби, 6 дизелови двигателя, които позволяват максимална скорост от 22,6 възела, и три спомагателни двигателя, които произвеждат електричеството на борда.

Произведената електроенергия се използва за захранване на огромен театър, всички зали за хранене, които сервират деликатеси от целия свят.

 

3.    Norwegian Epic

 

Този голям кораб се нарежда трети. Norwegian Epic има дължина от 329,49 м и 40 м ширина. С 19 палуби и 155,873 GT, този кораб има капацитет от 4100 пътника.

Но това не е всичко, което прави този кораб един от най-луксозните. На него можете да се насладите на всичко, от леден бар, до боулинг, магазини, увеселителни паркове и да опитате великолепна храна в един от 21-те ресторанта.

 

 

 

4.     Freedom of the Seas

 

MS Freedom of the Seas е друг от бисерите на Royal Caribbean. Той е създаден през 2006 г  и е с дължина 338,9 м и ширина 38 м.

С капацитет от 3634 пътника, този кораб предлага всичко, от Ирландски пъбове, до най-качественото кафе, казина, ледена пързалка и много възможности за чудесно прекарано време със семейството.

 

5.     Liberty of the Sea

 

През 2007г Royal Caribbean Cruise Line създава 15 палубен кораб с капацитет 3634 пътника, което го нарежда на 5-то място от най-големите пасажерски кораби в момента.

Този кораб е с дължина от 338,9 м и 154 407 GT.

На борда на Liberty of the Sea има ледена пързалка, волейболно игрище, фитнес център, детска площадка и много други места, където да прекарате свободното си време.

 

6.    Independence of the Seas

 

Със своите 154 407 GT, този лайнер лесно се превръща в 6-тия по големина круизен кораб в света. Дълъг е 339 м.

Този кораб е стартирал пътуванията си през 2008 г и от тогава обикаля различни части на Европа.

Най-вълнуващата черта на кораба е салона Пирамида, също така Египетския тематичен салон, заедно с водни басейни, стени за скално катерене, волейболни игрища и зали за различни игри. Спортните дейности предлагани на този кораб са едни от най-добрите предлагани, на която и да е круизна линия.

 

 

7.    Queen Mary 2

 

В допълнение на това, че е презокеански лайнер, дължината на кораба от 345 м го прави един от най-големите пасажерски кораби в света. Когато започва своето плаване през 2004 г  има незабавен успех, поради високото качество на предлаганите услуги.

Със  своите 151 400 GT може да настани 2620 пътника.

На борда на корабът има множество магазини,ресторанти, книжарница, фото галерия, кино, планетариум и много други.

За желаещите да спортуват, корабът разполага с 5 басейна, фитнес център, игрище за тенис на корт, алея за джогинг и разходка и други.

 

8. MS Navigator of the Seas

 

Още от построяването му през 2002 г, този пасажерски кораб е един от най-големите в света. Той е дълъг 311.1 м, широк 49,1 м и има 138 279 GT.

Разполага с всичко необходимо за луксозен круиз- забавления, храна и веселие.

 

9. MS Mariner of the Seas

 

 С дължина от 311,12 м, деветият по големина луксозен, пасажерски кораб, притежава общо 1557 каюти с общ капацитет от 3114 пътници.

Стартира през Октомври 2003 г и досега е в експлоатация.

Прави редовни пътувания около Рим и през региона на Средиземно море.

 

10. Explorer of the Seas

 

311 м дълъг, този кораб е десетия от най-големите, пасажерски кораби в света.

Explorer of the Seas е построен през 2000 г и все още е работещ, с капацитет от 3114 пътници на всяко пътуване.

Част от флота на Royal Caribbean, този кораб е един от най-старите в категорията на най-големите пасажерски кораби, които все още са в експлоатация.

Добави в SvejoНай-четено