Топ 7 на най- дългите кораби до 2012г.

Видяна: 24015 Етикети: Marco Polo, Triple-E, FSO Asia, Allure of the Seas, Oasis of the Seas

Топ 7 на най- дългите кораби до 2012г.

 

Размерите на новопостроените кораби се увеличават с всяка година, списъка на най-дългите кораби в света продължава да е различен.Тъйкато старите кораби се бракуват и нови се добавят към списъка всяка година, корабната индустрия показва някои от най-добрите направени кораби.

Класацията на 7-те най- дълги кораби в света за 2012г., се базира само на дължината на кораба.

 

1. E-Class Container Ships

Гиганта в морският бизнес Moller-Maersk и притежаваните от компанията,  E-Class контейнеровози са най-големите кораби в света през 2012 г. Всеки измерен кораб има почти 400метра дължина и почти 60 метра ширина.

 

Maersk има флотилия от осем такива E-Class контейнеровоза, всеки с капацитет от почти 15 хиляди TEUs. Emma Maersk е най-големият кораб от серията E-Class. Triple-E серията от кораби на  MaerskLine, която стартира през 2013 г., ще се превърне в най-големия кораб в света, вземайки първа позиция.

 

2. Marco Polo

С капацитет от около 10 000 TEUs, контейнеровозът Marco Polo  е на второ място в списъка на най-големите кораби на 2012. Корабът има размери 396 метра дължина и 54 метра ширина. Корабът се управлява от френския корабен конгломерат CMA CGM и е построен в южнокорейската корабостроителна компания Daewoo.

 

 

 

 

3. FSO Asia and Africa

Също известни като TIAsia и TI Africa, тези ULCCs са изброени на трето място в списъка на най-големите кораби за годината.Размерите на тези кораби са около 380 метра надължина и DWT над 4, 40000 тона. Те първоначално принадлежат на TI клас супер танкери.

 

 

.

 

4. TI Europe and Oceania

Тези два дълги кораби, първоначално са били кръстени, съответно Hellespont Fairfax и Hellespont Tara, и са били построени преди почти десетилетие.Тези два плавателнисъда имат размери над 1200 метра дължина и водоизместимост от почти 68 000 тона. Те също принадлежат към TI клас супер танкери.

 

 

5. Valemax

Кръстени на конгломерат, който управлява тези пренасящи руда плавателни съдове, големите кораби Valemaxса в действителност флотилия от 35 плавателни съдове.

 

 

 

В момента обаче, цялата флотилия не е в действие, но се очаква, че ще бъде въведена в експлоатация от следващата година. Технически категоризирани като Chinamax vessels, флотата на Valemax има размери около 360 метра дължина със скорости, които достигат до 15 възела.

 

6. Allure of the Seas

Построен през 2010 година, Allure of the Seasе сестрана кораба Oasis of the Seas.Шестият кораб в този списък на най-големите корабипрез2012, Allureof the Seasе с дължинаот 362 метра.

 

 

7. Oasis of the Seas

Oasis of the Seasемного известен круизен кораб, собственост и управляван от Royal Caribbean Cruise.

Това е седмия кораб, който се включва в тази класация от най-дългите кораби с размери от над 360 метра дължин и височина над 70 метра. Oasis of the Seasе в състояниена достигне скорост над 22 възела.

 

В морския свят, изграждането на нови плавателни съдове и разрушаването на старите кораби налагат изменения на статистическите класации по отношение на структурните спецификации на плавателните съдове, които се променят всяка година.

Добави в SvejoНай-четено