Какво са ...осигуряващите кораби?

Видяна: 19325

Какво са ...осигуряващите кораби?

 Корабите служещи за  транзитни доставки на различно оборудване стоки и работна ръка , както и за осигуряване на платформи се наричат осигуряващи или PSV/Platform supply vessels/.

 Този вид офшорни кораби, подпомагащи всякакъв вид операциите,  имат жизненоважни функции за подръжката и нормалното опериране на инсталациите в открито море. Необичайността на тези кораби, произтича от множество фактори, дори като оставим настрана уникална им роля в сектора на високото морско строителство. В по- широкия смисъл на думата, корабите за доставка помагат тегленето не само тежко структурно оборудване, но и още по-дребни основни структурни компоненти като  материали за настилка (цимент и бетон) и химични съединения, които помагат ефективно при подводните пробивни операции. Тези кораби доставят, също така храна и провизи за екипажа и персонала, работещи в открито море.

 

 

 

Персоналът, който е приключил с операциите  открито море се транспортира до най-близкото пристанищно благодарение на тези кораби. Oткакто, превозват персонала, тези плавателни съдове са станали  по- изискани с отделения за готвене и други необходими съоръжения, за да се улесни превоза на персонала. По отношение на техническия си  дял, дължината на корабите за снабдяване може да варира някъде между 65 метра до 300 метра. Този аспект на плавателните съдове за доставка се добавя към тяхната оперативна необичайност.

Те могат да бъдат направени по поръчка за да отговарят на оперативните нужди на всеки оператор.

 

 

 

 Не всички кораби за снабдяване се наемат за превоз на сондажни машини или подводни кабели, които са нужни при операциите на петролните сондажи. Те също се използват за целите на ограничаване на степента на разливане на нефт в открито море, а също и като удобни плавателни съдове за борба с огън и аварии.

 В момента, необходимостта от този вид кораби започна да се усеща все повече и повече в сравнение с последните няколко години. Това е за сметка на нарастването броя на операциите в открито море, което на свой ред е довело до напредък в изграждането на плавателните съдове за снабдяване, като навлизането на клас1 и клас 2 системи за димамично позициониране.

  Това търсене подхранва необходимостта от тези кораби, които съчетани с предимствата на съвременните технологии могат много добре да се разглеждат като положителен тласък в жизнеспособен и силно наложил се носител на работа.

Добави в SvejoНай-четено